Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document

Redaktørens
klumme:

Oversigt

DR sammenligner Israel med Nazi-tyskland
09.08.17

Gryende bekymring om selvstyrets (og vores) terrorstøtte
17.07.17

Stop støtten til palæstinensisk terror!
20.05.16

Intifada af had
03.03.16

Sveriges udenomsretslige henrettelse
16.01.16

Arabisk vold i Jerusalem - før og nu
22.10.15

Absurd teater i Deadline
08.10.15

Palæstinensisk intolerance på Tempelbjerget
17.09.15

Yahya Hassans hjernevask
18.04.15

Arabisk antisemitisme
i Danmark
20.02.15

Margrete Auken kludrer rundt i fakta
15.09.14

Fred - Hvad skal
der til?
14.08.14

DIIS-kvalificeret II
29.07.14

Endnu en løgner fra DIIS
20.07.14

Apartheid-anklager
og hjernevaskede ungdomspolitikere
11.04.14

Leila Stockmarrs anti-zionisme
11.11.13

'Kampzonen' - Leila Stockmarrs hetz mod Israel
27.10.13

DR-journalister lyver om forhånds-betingelser
02.08.13

Fredsforhandlinger nu!
16.05.13

Det palæstinensiske problem
22.04.13

Tag fat om nældens rod
15.03.13

Palæstinensisk antisemitisme
02.02.13

Trine Pertou Machs propaganda
23.01.13

Abbas og tostatsløsningen
05.11.12

Terror var palæstinensernes strategiske valg
20.07.12

Grass, Israel, Iran og atomvåben
13.04.12

Jerichows blinde øje: Palæstinenserne mangler også demokrati
27.08.11

Tostatsløsning er
mest i Israels interesse
10.06.11

Tre historie-revisionister
04.03.11

Ingen kritik af
egyptisk vold
18.02.11

Jerusalem for to folk
18.01.11

Tostatsløsning på palæstinensisk
28.11.10

Per Nyholms jødehad
27.11.10

Endnu en forvrøvlet Politiken-leder...
09.07.10

Seidenfadens selvmål
10.06.10

Ritzaus evindelige
løgne om Israel
26.12.09

Fred og bosættelser
24.12.09

Jerichows hjernevask
01.10.09

Louise Stigsgaards forkerte fokus
12.07.09

Et arabisk Palæstina for et jødisk Israel
03.06.09

Historielærere kan også lære noget
26.03.09

Per Nyholms hadefulde udfald mod Israel
19.03.09

Trine Pertou Mach og verdenshistorien
13.03.09

FN støtter myte om skole-angreb
13.02.09

Proportioneret magtanvendelse
10.01.09

DIIS-kvalificeret
07.01.09

Meningsløs mellemøstanalyse
14.04.08

Den evindelige løgn
26.03.08

FN støtter Hamas' strategi
02.03.08

Et sjældent virkelig-hedsbillede fra Israel
07.09.07

Det legitime jødehad
14.08.07

Historisk revisionisme og arabisk ansvar
17.06.07

Palæstinensisk Kaos
05.02.07

Bryd tabuet om
palæstinensernes
"ret til tilbagevenden"
19.01.07

Våbenhvile på lånt tid
26.12.06

Morten Thing og det sort-hvide verdenssyn
22.08.06

Janne Teller i Fantasiland
19.08.06

Tragedien i Qana
31.07.06

Mediekrigen
26.07.06

Hizbollah må fjernes
23.07.06

DR promoverer ekstreme Israel-fjendtlige synspunkter
09.07.06

Nonformation: Jerichows berøringsangst
25.03.06

Arabiske løgne og demokratiske muslimer
16.02.06

Terror eller frihedskamp?
13.01.06

Mohammed-tegninger, myter og ytringsfrihed
12.01.06

Politikens dogmatiske balance
26.11.05

Iran-hykleri
31.10.05

Analyse:
Gaza, hvad nu?
15.08.05

Terror er terror – bare ikke i Politiken
11.08.05

Historieforfalskning i Politiken
03.08.05

Bushs ”løfter” er ikke selvmodsigende
08.06.05

Krasniksk mellemøstvrøvl
22.01.05

Grund til optimisme efter Arafat
24.11.04

FN støtter terror mod Israel
05.10.04

DRs sande, Israel-fjendtlige ansigt
02.10.04

Terror, et strategisk valg
26.09.04

Politikens fallit
03.09.04

Folkekirkens Nødhjælp - facts eller fidus?
19.07.04

Arafats terrorkrig 12.07.04

Hvorfor kaldes et hegn en mur?
07.07.04

Sikkerhedshegnet og farcen i Haag
26.06.04

Pundik i selvsving
08.06.04

Seidenfaden ud af busken
25.05.04

Arafat må afgive magten
21.05.04

Den går ikke, Naser Khader
19.05.04

Bush siger det bare ligeud
16.04.04

Pundik må afsættes
07.04.04

DR's manipulation – ingen israelsk massakre
02.02.04

Sikkerhedshegn,
ja tak!
21.01.04

En kamp om
demokrati og frihed
03.01.04

Myten om
resolution 242
29.10.03

Allan Sørensen, en saglig og seriøs journalist
04.09.03

Hvad siger Naser Khader egentlig?
14.03.03

Demokratiet er truslen 06.03.03

Løgneren fra DIIS 28.02.03

Kronik: Anti-israelsk propaganda i de danske medier
15.09.02

Tid til refleksion
30.09.02

Israelsk-palæstinensisk aftale nødvendig
15.09.02

 

 

 

Israel-Online, 3. marts 2016
Intifada af had

Af Dan Harder


Monument nær Ramallah, som hylder den 19-årige "martyr," Muhannad Halabi, der myrdede to civile israelere 3. oktober 2015. Formen på stenen symboliserer ønsket om en palæstinensisk stat omfattende hele Israel.

Hvad får en 19-årig jurastuderende af god familie til at dræbe to uskyldige jøder for derefter selv at blive skudt? Svaret er: 19 års hjernevask.

Det palæstinensiske selvstyre har fra sin etablering i 1994 systematisk opdraget hver ny generation i at hade Israel og jøderne. Ethvert palæstinensisk barn lærer, at det ypperste man kan nå her i livet, er at blive "shahid," eller martyr, ved at dræbe jøder.

Den seneste palæstinensiske terrorkampagne har nu raset i mere end fire måneder. Næsten dagligt bliver jøder angrebet af unge palæstinensere, mange af dem teenagere - i enkelte tilfælde børn helt ned til 13 og endog 11 år.

Vestlige observatører forsøger som altid at forklare det uforståelige fænomen gennem en vestlig logik. De mennesker må være desperate. Det må være noget, Israel har gjort.

Og lad os bare få det overstået: Ja, der er også problemer på den israelske side. Ja, der er også gode grunde til at kritisere den nuværende israelske regering og Netanyahu.

Men den her konflikt har to sider. Og der er et kæmpe problem på den palæstinensiske side, som vestlige medier ignorerer, og vestlige ledere nægter at se i øjnene: At vores skattepenge går direkte til hadpropaganda, støtte til terrorisme og afvisning af den jødiske stats ret til at eksistere. Det er et faktum, vi må forholde os til. Uanset at der også er problemer på den israelske side.

"Kniv-intifadaen" begyndte muligvis spontant med unge palæstinenseres angreb på israelere på Tempelbjerget. Men umiddelbart efter pustede Mahmoud Abbas til ilden ved at proklamere, at man ikke ville tillade jøders "beskidte fødder" at betræde Al Aqsa-moskeen. Hans antisemitiske budskab blev fulgt af en opfordring til at begå mere vold: "Vi velsigner enhver dråbe blod, der er spildt for Jerusalem, som er rent blod, blod spildt for Allah, om Allah vil. Enhver martyr vil nå paradis, og enhver såret vil blive belønnet af Allah."

I sin tale til FN's generalforsamling 30. september støttede Abbas løgnen om, at Israel agter at ødelægge Al Aqsa-moskeen: "[Israel må] indstille sin brug af brutal magt for at gennemføre sine planer om at underminere de muslimske og kristne helligdomme i Jerusalem."

Herefter tog volden til, og det samme gjorde selvstyrets propaganda.

Efter et israelsk forældrepar 1. oktober blev skudt ned på Vestbredden for øjnene af deres fire børn, udtalte et medlem af Fatahs centralkomité, at "ethvert tiltag imod [bosætterne] er legitimt og lovligt." Et medlem af PLO's eksekutivkomité kaldte på selvstyrets tv dobbeltmordet for et udslag af "national pligt."

Fatahs officielle Facebook- og Twitter-sider er derefter eksploderet i hadpropaganda og opfordringer til vold mod jøder. En tegning på Fatahs Twitter-side forestiller en palæstinenser, der spiller på en stor kniv, som var den en violin. Den ledsagende tekst lovpriser de pågående knivangreb mod jøder som "en symfoni af kærlighed for Jerusalem."

Også de selvstyre-kontrollerede aviser hylder "martyrerne," der har mistet livet under forsøg på at dræbe tilfældige jøder. En tegning i avisen Al-Hayat Al-Jadida opfordrer direkte børn til at kaste med sten mod jøder. En anden tegning i samme avis fremhæver palæstinensiske kvinders deltagelse i volden.

Det palæstinensiske undervisningsministerium ærede i oktober terroristerne ved at plante oliventræer for dem. Formålet var at "demonstrere dybden af forbindelsen mellem uddannelsessektoren og den nationale og undervisningsmæssige kamp, og loyaliteten overfor martyrernes blod."

Den 19-årige jurastuderende, Muhannad Halabi, myrdede 3. oktober to civile israelere i Jerusalems gamle by, og blev efterfølgende selv skudt. Selvstyrets advokatforbund valgte derefter posthumt at tildele ham en æresgrad i jura, samt at opkalde næste års edsaflæggelsesceremoni efter den "heroiske martyr." Og som det er kutyme i selvstyret, fik Halabi desuden en vej opkaldt efter sig i den by på Vestbredden, han kom fra.

Støtten til "kniv-intifadaen" er for længst "gone viral" på de sociale netværk, hvor også "private" aktører bidrager med inspiration. En kreativ bruger har omdesignet Facebooks tommelfingerlogo til en hånd, der holder en kniv. Et andet motiv, delt af tusinder på Facebook, giver en anatomisk beskrivelse af, hvor man præcis skal dolke en jøde for at gøre maksimal skade.

Selvstyrets inflammatoriske propaganda fortsætter ufortrødent i det nye år. Vicesekretær i Fatahs centralkomité, Jibril Rajoub, kaldte i januar de palæstinensere, som er blevet dræbt under terrorangreb imod israelere, for "en kilde til stolthed for os alle (...) Vi i Fatah-bevægelsen velsigner og opmuntrer dem." Selvstyrets sundhedsminister beskrev den israelske araber, som 1. januar skød og dræbte to (og sårede otte) på en bar i Tel Aviv, som "en af de kæreste martyrer."

Budskabet er gået rent ind. En opinionsanalyse foretaget af et palæstinensisk analyseinstitut i december viste, at 67% af palæstinenserne støttede knivangreb på jøder.

Den anti-israelske og antisemitiske propaganda gennemsyrer ikke bare det palæstinensiske samfund og hele den arabiske verden, men påvirker også arabere bosiddende i demokratiske lande langt fra Mellemøsten. I programmet "Arabiske stemmer" på radioens P1 kunne man 23. oktober høre en veltalende dansk-palæstinenser gentage løgnen om, at Israel agter at ødelægge Al Aqsa-moskeen.

Og uanset alle de socioøkonomiske forklaringer på Omar el-Husseins terrorangreb herhjemme i februar sidste år, er det på ingen måde tilfældigt, at en ung dansk-palæstinenser finder det naturligt at dræbe en jøde på åben gade i København.

Så ja, bosættelserne er et problem.

Men hvis palæstinensernes venner i Vesten, herunder den danske regering og EU, virkelig ønsker israelsk-palæstinensisk fred, er de nødt til at kræve et totalt stop for propagandaen, så næste generation af palæstinensere kan vokse op uden had. For hver generation, der tabes til selvstyrets dødskult, udskydes drømmen om et frit og fredeligt Palæstina.

Artiklen blev bragt i Berlingske 7. februar 2016.


Tilbage

 

Untitled Document