Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske mellemøsteksperter er systematisk imod Israel
Leila Stockmarr

Leila Stockmarr er ph.d. i Globale Studier ved Roskilde Universitet.

Af Dan Harder

Efter et par velsignede år, med fortrinsvis brug af redelige mellemøsteksperter i de danske medier, tog Leila Stockmarr i årene 2012 til 2014 tråden op fra tidligere anti-Israel-propagandister som Michael Irving Jensen, Jakob Feldt og Søren Schmidt.

Den hævdvundne tradition i det danske universitets- og forskningsmiljø med systematisk at hamre løs på Mellemøstens eneste demokrati, mens man stryger Israels totalitære fjender med fløjlshansken, fik med Leila Stockmarrs entre på scenen en renæssance.

Stockmarr har heldigvis ikke haft sine forgængeres succes med at inficere seriøse nyhedsprogrammer som f.eks. DR2's Deadline. Faktisk optrådte hun i programmet en enkelt gang, hvor studieværten var tydeligt overrasket over Stockmarrs ensidige og useriøse tilgang til stoffet. At en nyhedsvært, der ikke selv er ekspert på området, let kan gennemskue en uredelig, hadefuld propagandist som Leila Stockmarr, må siges at være udtryk for en markant positiv udvikling.

Efter Stockmarrs overbevisende opvisning i enøjethed og manglende analytisk sans i Deadline, skulle man tro, at hun ville få svært ved at finde en platform for sin propaganda i noget større dansk medie. Men det lykkedes hende desværre hurtigt at opnå tilsyneladende ubegrænset adgang til Dagbladet Politikens spalter og online-tjeneste, kaldet 'Kampzonen,' hvor hun uge efter uge tordnede løs mod israelerne, som hun systematisk tillægger de mest nedrige menneskelige kvaliteter.

I en længere artikel, der blev bragt både online og i Politikens trykte avis, og som øjensynligt var en reaktion på et indlæg i samme avis af nærværende skribent, gjorde hun utroligt meget ud af at forklare, at hun ikke er antisemit. Næh, for hun er nemlig bare anti-zionist, altså én, der ikke hader jøder, men bare aktivt arbejder for, at netop jøderne - af alle jordens folkeslag - ikke skal nyde frihed og selvbestemmelse i deres egen stat.

Nedenfor følger nogle eksempler på Leila Stockmarrs udsagn i de danske medier.

Se også eksempler på Leila Stockmarrs løgn og misinformation fordelt på emner.


Leila Stockmarr i P1 Debat: Israel bomber bevidst civile i Gaza
3. november 2023 - Leila stockmarr, der for tiden er folketingskandidat for Enhedslisten, deltog 3. november i radioprogrammet P1 Debat, hvor hun fremførte det synspunkt, at Israel i øjeblikket begår krigsforbrydelser, og endda "potentielt folkemord" imod befolkningen i Gaza. Dokumentation? Kun Leila Stockmarrs overbevisning om den iboende jødiske ondskab.
Læs mere...


Leila Stockmarr i Politiken: Udokumenterede anklager om krigsforbrydelser
13. oktober 2023 - Enhedslistens antisemitiske folketingskandidat, Leila Stockmarr, er, på grund af Hamas' seneste mega-massakre på israelere, nødt til at lægge en dæmper på sin sædvanlige støtte til palæstinensiske terrorgrupper. Men hun kan ikke dy sig for at fyre en række løgne af, bl.a. om imaginære israelske krigsforbrydelser. Plus det løse. Den samme gamle hadefulde sang.
Læs mere...


Leila Stockmarr i Politiken: Jøderne laver eksperimenter på levende mennesker
23. maj 2021 - Efter en længere (velsignet) pause fra Leila Stockmarrs hadefulde udgydelser, er hun i anledning af den seneste mini-krig mellem Israel og Hamas-regimet i Gaza tilbage med et indlæg i Politiken, der lever fuldt ud op til hendes velkendte standard for enøjet og usandfærdig formidling, endda med påstande, som tangerer eller overskrider grænsen for, hvornår et udsagn kan karakteriseres som antisemitisk. Ifølge Stockmarrs analyse er Israels krig imod Hamas nemlig i virkeligheden ikke et forsøg på at beskytte Israels civilbefolkning imod terror, men derimod et udtryk for ønsket om at undertrykke og lave "eksperimenter" på palæstinenserne.
Læs mere...


Fem lodrette løgne fra Leila Stockmarr i Orientering
17. maj 2021 - Laila Stockmarr påstår, at Israel (ligesom Hamas) retter sit skyts bevidst imod civile mål, at Israel kontrollerer alle grænserne omkring Gaza, at jøderne ønsker "dominans" over en anden etniske gruppe (palæstinenserne), at Hamas ikke har bred opbakning i den palæstinensiske befolkning, samt at Israel har "mulighed for anytime at få palæstinenserne tilbage til forhandlingsbordet." Alle fem påstande er forkerte.
Læs mere...


Stockmarr: Israelerne er krigsliderlige og ondsindede
20. juli 2014 - Leila Stockmarr hævder, at Israel ikke ønsker fred, men i virkeligheden trak sig ud af Gaza i 2005 netop for bedre at kunne føre krig mod Gazas befolkning, herunder børn. Hun beskylder desuden Israel for at spekulere i palæstinensisk underernæring, at bruge ulovlige våben i Gaza, samt at være skyld i Hamas' militarisme. Læs mere...


Stockmarr som 'ekspert' i Politiken
18. juli 2014 - Leila Stockmarr præsenteres som uvildig 'ekspert', men leverer sin sædvanlige propaganda. Hun fremsætter uunderbyggede påstande om Israels overlagte angreb på civile, og undlader systematisk at forholde sig til Hamas' velkendte brug af civile palæstinenserne som skjolde for sin militære infrastruktur. Læs mere...


Stockmarr: Hamas ønsker fred med Israel
15. juli 2014 - I en artikel på dr.dk forklarer Leila Stockmarr, at Hamas afviser et forslag til våbenhvile, fordi de i virkeligheden ønsker fred. Israels samtidige accept af våbenhvilen kan omvendt ikke være udtryk for, at Israel ønsker fred. Næh, her må stikke noget andet under. Forvirret? Læs mere...


Leila Stockmarr er modstander af Oslo-processen
Politiken, 4. september 2013 - Leila Stockmarr har to forslag til løsning af konflikten: enten en ubetinget israelsk tilbagetrækning (i modstrid med både Olso-aftalerne og FN-resolutioner), eller afmontering af det palæstinensiske selvstyre. Hendes kronik i Politiken er desuden spækket med løgn, misinformation og forestillinger om jødisk ondskab. Læs mere...


Leila Stockmarr lyver om 1967-linjer og beduiner
Politiken, 30. juli 2013 - Leila Stockmarr hævder, at Israel aldrig har støttet tostatsløsningen, at '1967-linjerne' er den internationalt anerkendte grænse mellem Israel og en kommende palæstinensisk stat, og at Israel ønsker at fordrive beduiner i Negev-ørkenen af demografiske årsager. Læs mere...


Leila Stockmarr afviser tostatsløsning i DR2 Deadline
21. marts 2013 - Studieværten Nynne Bjerre Christensen bliver noget forbavset, da hun opdager, at den unge mellemøstekspert fra Roskilde Universitet slet ikke er kommet i studiet for at give en objektiv analyse af Obamas fredsbestræbelser, men alene interesserer sig for at lægge hele skylden for konflikten på Israel.
Læs mere...


Læs også redaktørens klumme:

'Kampzonen' - Leila Stockmarrs hetz mod Israel, trykt i Politiken 30. oktober 2013

Leila Stockmarrs anti-zionisme, 11. november 2013

Enhedslisten opstiller antisemitisk kandidat til folketinget,
26. oktober 2022


Denne side bliver løbende opdateret med flere eksempler.


Tilbage

 

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.