Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske Mellemøst-eksperter er systematisk imod Israel
Leila Stockmarr i Politiken: Udokumenterede anklager om krigsforbrydelser
21. oktober 2023

Enhedslistens antisemitiske folketingskandidat, Leila Stockmarr, er, på grund af Hamas' seneste mega-massakre på israelere, nødt til at lægge en dæmper på sin sædvanlige støtte til den palæstinensiske terrorkrig imod Israel.

Men hun kan alligevel ikke dy sig for at fyre en række løgne af. Fra påstande om, at det internationale samfund ikke sætter nogen grænser for Israels militære operation imod Hamas, til udokumenterede anklager om krigsforbrydelser. Den samme gamle hadefulde sang.


Løgn: Israel har frie hænder til at føre krig i Gaza

"Lige nu ser det ikke ud til, at der er nogen rød linje for det internationale samfund, når det kommer til Israels angreb på Gaza. Derfor har Israel stort set frie tøjler til at føre krig mod Gaza i en hidtil uset skala."

Jo, der er bestemt nogle meget klare røde linjer. Alle Israels vestlige allierede - uden undtagelse - hamrer hver eneste dag budskabet hjem, at Israel skal overholde krigens love, og, mere specifikt, tillade vand, elektricitet og nødhjælp at komme ind i Gaza.


Løgn: Israel begår krigsforbrydelser

"Der er allerede dokumentation for brugen af hvid fosfor og angreb på civile mål. Vi ser altså med åbne øjne til, mens Israel begår krigsforbrydelser."

Nej, der er ingen dokumentation for hverken brug af hvid fosfor eller andre krigsforbrydelser. Leila Stockmarrs anklager er totalt uunderbyggede. Den anklage fra det notorisk anti-israelske Human Rights Watch, som Leila Stockmarr henholder sig til, indeholder ingen som helst beviser.

"Dokumentionen" består i, at to palæstinensere fra Gaza mener at have set en sky på himlen over Gaza, som kunne ligne hvid fosfor. Ingen er kommet til skade. Israel afviser overhovedet at have brugt hvid fosfor.

Hertil kommer, at det slet ikke er ulovligt at bruge hvid fosfor.

Så Leila Stockmarrs anklage om krigsforbrydelser siger vist mere om hendes eget jøde(stats)had, end om noget andet.

Den anden del af hendes anklage, om "angreb på civile mål," er tilsvarende uunderbygget. Hvordan ved Leila Stockmarr, at alle Israels mål i Gaza ikke har været militære? Vi ved til gengæld, at Hamas har insisteret på, at civile bliver i det nordlige Gaza og beskytter terrororganisationens militsfolk. Det er en krigsforbrydelse - ligesom at gå direkte efter at dræbe 1000 israelske civile og sende raketter ned over israelske beboelsesområder. Så Israel kan sagtens kun have angrebet militære mål og alligevel utilsigtet ramt civile. Det er helt lovligt i henhold til krigens regler.

Normalt er man uskyldig, indtil det modsatte er bevist. I Leila Stockmarrs syn på jøder, gælder dog den omvendte logik.


Påstand: Israel bomber skoler og hospitaler

"Det kan ikke forsvares – heller ikke efter i lørdags – at Israel ser stort på international ret, f.eks ved at bombe skoler og hospitaler."

Hvor er dokumentationen?

Det er i tidligere kampe mellem Israel og Hamas sket, at Hamas-militante har affyret raketter fra positioner tæt på både skoler og hospitaler og dermed har tiltrukket Israels helt legitime modangreb. Men man skal huske, at det i de tilfælde er Hamas, der begår en krigsforbrydelse ved at bruge civile og beskyttede institutioner militært. Igen, læs om krigens regler her.

Så selv hvis en skole eller et hospital skulle blive ramt, kommer det an på omstændighederne, hvem der er ansvarlig for overtrædelsen af reglerne. Men igen, for Leila Stockmarr er den demokratiske, jødiske stat altid skyldig.


Påstand: Blokaden af Gaza er ulovlig

"16 års (ulovlig) blokade af Gaza har ikke elimineret Hamas eller svækket deres militære kapabilitet. Tværtimod."

Synspunktet, at Israels blokade skulle være ulovlig, er Leila Stockmarr ikke alene om. Det er der mange holdninger til.

At Israel har været nødt til at forhindre terrororganisationen Hamas i at bevæbne sig uhindret, understreger det seneste mega-terrorangreb dog vist med al tydelighed.

Iben Yde, ph.d. i jura og adjunkt ved Institut for Militær Teknologi på Forsvarsakademiet, mener da også ifølge dr.dk, at Israels blokade er lovlig:

"Blokaden i sig selv er lovlig nok (...) Det er almindelig anerkendt og lovligt at lave belejringer og blokader af områder, hvis det har et militært formål, som det jo klart har for israelerne her."

Det er faktisk ret interessant i betragtning af, hvor meget også danske politikere har promoveret det absurde synspunkt, at Israel burde ophæve blokaden og lade Hamas opruste uhindret, hvilket jo ville være den logiske følge.

Mon ikke nogle af politikerne har ændret mening nu?


Fantasi: Leila Stockmarr forestiller sig et israelsk folkedrab på palæstinenserne

"I værste fald vil der begynde at tegne sig konturerne af et regulært folkedrab i Gaza."

Nu har Leila Stockmarr jo lov til at fantasere om, hvad hun vil.

Men når det kommer til folkedrab, så minder Hamas' angreb på civile jøder sidste lørdag nok mere om netop folkedrab end Israels helt legitime krig imod en morderisk terrorgruppe.


"Antisemitisme er villigheden til at tro det værste om jøder, uden at stille spørgsmål," som Israels midlertidige premierminister, den særdeles moderate og fredssøgende Yair Lapid, sagde fra FN's talerstol sidste år. Det passer perfekt på Leila Stockmarr.


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.