Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske mellemøsteksperter er systematisk imod Israel
Lars Erslev Andersen

Mellemøstekspert og terrorforsker Lars Erslev Andersen (seniorforsker ved DIIS, p.t. gæsteforsker ved Utrikespolitiska Institutet, Stockholm) er en gammel kending i medierne. Han har i de senere år oftest udtalt sig om mellemøstlige emner uden direkte relation til Israel. Men når talen falder på den jødiske stat, har den erfarne ekspert uhyre svært ved at holde sig på sandhedens smalle sti.

Det er vel overflødigt at nævne, at Lars Erslev Andersens mange løgne systematisk sætter Israel i dårligt lys, mens Israels totalitære fjender stort set går fri for kritik.

Herunder er et par eksempler.


Lars Erslev Andersen begår grov historieforfalskning
11. december 2017 - I en såkaldt "nekrolog over Osloprocessen" på online-mediet Point of View International tegner mellemøst- og terrorforsker Lars Erslev Andersen et billede af Israel som hovedansvarlig for Oslo-processens kollaps. Men afgørende dele af argumentationen er så behæftet med både fejl og lodrette løgne, at udlægningen nødvendigvis må karakteriseres som grov historieforfalskning. Artiklen siger mere om seniorforskerens personlige antipati overfor Israel end om konflikten med palæstinenserne.
Læs mere...


Lars Erslev Andersen lyver i Berlingske
3. februar 2018 - I et debatindlæg i Berlingske, som kommentar til folketingsmedlem Naser Khaders kritik af FN's specielle palæstinensiske flygtningeagentur, UNRWA, lykkes det mellemøstekspert og terrorforsker Lars Erslev Andersen af fortælle hele tre usandheder, alle med tydelig anti-israelsk politisk slagside. Læs mere...


Lars Erslev Andersen lyver i DR2 Deadline
18. juli 2014 - I et Deadline-indslag om krigen i Gaza springer Lars Erslev Andersen ud som regulær talsmand for Hamas. DIIS-forskeren hævder at Hamas ønsker fred, i modsætning til Israel. Han beskylder - uden dokumentation - Israel for at overtræde folkeretten, mens han ligefrem undskylder Hamas' reelle krigsforbrydelser. Han mener, at Israel har umuliggjort en tostatsløsning, og promoverer i stedet entusiastisk en "enstatsløsning," som i praksis vil betyde Israels endeligt.
Læs mere...


Lars Erslev Andersens propaganda: Israel ledes fra Tel Aviv
14. juli 2015 - Lars Erslev Andersen siger i programment Deadline på DR2, at Israel regeres fra storbyen Tel Aviv. Benægtelse af, at Israel siden 1949 er blevet regeret fra landets hovedstad, Jerusalem, er en velkendt måde at signalere sin generelle ikke-anerkendelse af den jødiske stat. Se indslaget i Deadline (ca. 32 minutter inde i programmet).


Tilbage

 

Untitled Document