Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske mellemøsteksperter er systematisk imod Israel
Lars Erslev Andersen forsvarer Hamas' terrorangreb på Israel i Orientering
10. maj 2021

Af Dan Harder

Seniorforsker ved DIIS, Lars Erslev Andersen, forsøger i Orientering på DR P1, mens tusindvis af raketter regner ned over israelske byer, at forsvare Hamas' aktuelle terrorangreb på Israels civilbefolkning. Hermed er han tro imod sin hidtidige linje som talsmand for den islamistiske terrorgruppe (se f.eks. her og her.

Seniorforskeren når også lige - traditionen tro - at få sneget et par regulære løgne ind.

Lars Erslev Andersen redegør først i indslaget for palæstinensisk utilfredshed med israelske begrænsninger af bevægelsesfriheden omkring den gamle by i Jerusalem i forbindelse med ramadanen.

Han forklarer dernæst, at Hamas til dagligt "udviser tilbageholdenhed" - dvs. ikke retter lige så mange angreb imod den israelske civilbefolkning, som man kunne have gjort - men ikke har fået noget ud af det, andet end "at Israel annekterer områder dagligt."

Det skal bemærkes, at det sidste ikke er korrekt. Israel har ikke i nyere tid annekteret nogen områder. Der har ganske vist været tale om annektering af visse dele af Vestbredden, som ifølge Oslo-aftalerne er under israelsk kontrol, men Israel har netop, i forbindelse med sidste års 'normaliseringsafter' med visse arabiske lande, valgt at afstå herfra.

Lars Erslev Andersen forsvarer Hamas' raketregn over israelske byer med, at det er "et signal om, at den her situation er uholdbar for dem."

Lars Erslev Andersen leverer sluttelig endnu en lodret løgn, nemlig at USA's tidligere præsident, Donald Trump, undlod at invitere palæstinenserne med ved udarbejdelsen af sin fredsplan for området. Sandheden er, at palæstinenserne var inviteret, men boykottede Trumps diplomatiske initiativ.


Læs mere om Lars Erslev Andersen her.


Tilbage

 

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.