Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske mellemøsteksperter er systematisk imod Israel
Lars Erslev Andersen til TV2: Hamas' mega-terror er Israels egen skyld
25. november 2023

Af Dan Harder

Lars Erslev Andersen, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), har igennem mange år ageret advokat for terrororganisationen Hamas.

Se f.eks. her, her, her og her.

Den tradition fortsætter han 25. november 2023 i en artikel på tv2.dk, hvortil han forklarer, at Hamas' mega-terrorangreb på israelske civile den 7. oktober i år faktisk er Israels egen skyld.


Lars Erslev Andersen: Problemet er, at Israel ikke vil forhandle fred

Som en af årsagerne til Hamas' angreb angiver Lars Erslev Andersen:

"For det første har Israels meget højreorienterede regering, der kom til magten i 2022, meldt meget klart ud, at de ikke vil forhandle med palæstinenserne."

Når man, som Lars Erslev Andersen, er en venstreorienteret modstander af Israel, er alene det, at Israel nu har en højreorienteret regering, naturligvis i sig selv et udtryk for israelsk skyld i tingenes ulykkelige tilstand.

Det er rigtigt, at den nuværende regering ikke har taget noget initiativ i forhold til at forhandle fred med palæstinenserne. Men det har jo ikke den store betydning, da palæstinenserne heller ikke - og da slet ikke Hamas - har udvist nogen som helst interesse for fredsforhandlinger. Tværtimod.

Selvstyrets præsident, Mahmoud Abbas har gennem to årtier nægtet at komme til forhandlingsbordet for at tale om den tostatsløsning, man indimellem påstår at bekende sig til. Det seneste konkrete forslag om oprettelsen af en palæstinensisk stat blev mødt med larmende tavshed. Og Hamas har slet ikke fred på agendaen. Det er en islamisk stat, omfattende hele Israel, man går efter.

Lars Erslev Andersens påstand om, at manglende israelsk fredsvilje er medårsag til Hamas beslutning om at angribe Israel, er altså det rene bluff.


Lars Erslev Andersen: Det er bosætternes skyld

Seniorforskeren, fortsat:

"Samtidig har der været en markant stigning i israelske bosætteres vold imod palæstinensere, der har fået ødelagt deres hjem. Endelig har Israels regering bebudet opførelsen af et rekordstort antal nye bosættelser."

Stigningen i voldelige angreb begået af et lille, ekstremistisk minoritet af bosættere er under al kritik. At israelske myndigheder ikke har gjort tilstrækkeligt for at inddæmme problemet, er også et legitimt synspunkt. Der er dog på det seneste sket lidt mere på den front.

Men det hører med til billedet, at stigningen i israelske ekstremisters angreb på palæstinensere på Vestbredden er en reaktion på en bølge af palæstinensiske terrorangreb rettet blandt andet imod civile bosættere i samme område.

Det er under alle omstændigheder tvivlsomt, om bosætteres reaktioner på palæstinensisk terror eller fortsatte udbyggelser af eksisterende bosættelser er den reelle grund til, at Hamas valgte at iværksætte deres mega-massakre på israelere den 7. oktober.

Hamas' ønske om at bekæmpe den jødiske stat til den bitre ende er nok mere grundlæggede end det. Og hvad angår timingen, er det mere sandsynligt, at Hamas ønskede at stikke en kæp i hjulet på den gryende fredsproces mellem Saudi-Arabien og Israel - en proces der truede med at skubbe Hamas endnu længere ud på det diplomatiske sidespor, de allerede befandt sig på.

Det var altså ikke fraværet af fredsforhandlinger, men tværtimod netop truslen om samme, som fik Hamas til at iværksætte sit gennem mange år planlagte angreb.


Lars Erslev Andersen: Hamas vil bare af med besættelsen

Dernæst tyer Lars Erslev Andersen til en anden klassisk løgn, nemlig den, at Hamas blot kæmper for en ophævelse af "besættelsen":

"Terroristernes motivation for at begå terror er netop at skabe opmærksomhed – også selvom det er uhyre negativ opmærksomhed, som det er tilfældet her. Det handler om at udøve vold og terrorisme, men det politiske formål er at skabe opmærksomhed omkring palæstinensernes situation under besættelsen."

Som sine meningsfæller blandt danske akademikere prøver Lars Erslev Andersen at bilde os ind, at det for Hamas handler om at få ophævet besættelsen af Gaza og Vestbredden for at etablere en stat der, som vil eksistere i fred og fordragelighed med den jødiske stat.

Hvorfor bliver de mennesker ved med at promovere den dødssejler af en løgn? Er der virkelig nogen danskere tilbage, der ikke ved, at Hamas ønsker Israel slettet af landkortet? Det begynder at blive lidt pinligt at være vidne til.


Lidt historieforfalskning fra TV2's side

Artiklen, som er forfattet af TV2-journalist David Buch, skitserer kort Hamas' historie, men ignorerer i afsnittet om Oslo-processen fuldstændigt, at organisationen konstant forsøgte at afspore fredsbestræbelserne med en endeløs række af terrorangreb på israelske civile.

Det forklares, at Hamas fra begyndelsen af "den anden Intifada i september 2000 (...) fik fornyet indflydelse på palæstinensisk politik."

Men det nævnes ikke, at det var fordi, også det palæstinensiske selvstyre kastede sig helhjertet ind i en omfattende terrorkampagne, som i perioden 2000-2005 kostede omkring 1000 israelske civile livet. Hamas og selvstyret kæmpede i den periode side om side med samme mål: at dræbe flest muligt israelere.


Lars Erslev Andersens antisemitisme: Jøderne vil bare dræbe palæstinenserne

Herefter fortælles det, at "Israels erklærede mål med krigen i Gaza er at fjerne Hamas fuldstændig fra Jordens overflade. Men det kommer ikke til at ske, lyder det fra Lars Erslev Andersen fra DIIS."

Lars Erslev Andersen fortsætter:

"Israel forsøger at fremstille den palæstinensiske problemstilling som ligegyldig for israelerne og isolere problemet til Hamas. Det holder ikke. Uanset hvor meget du bomber et folk, vil det altid kæmpe for overlevelse, og det er netop, hvad Hamas gør. Kæmper for det palæstinensiske folks overlevelse."

Her kammer Lars Erslev Andersens misinformation over fra almindelig anti-israelsk propaganda til regulær antisemitisme.

For hvad er det egentlig, han påstår?

Israelerne er ligeglade med palæstinenserne og "bomber" dem. Uden grund, tilsyneladende. Andet end den altid iboende jødiske ondskab.

Og som reaktion på bomberne, kæmper de uskyldige Hamas-folk en legitim overlevelseskamp.

Det er ikke bare løgn. Det er ren antisemitisme.

Men heldigvis er jøderne ikke rigtig onde. For i virkeligheden hænger det selvfølgelig omvendt sammen. Israel forlod Gaza i 2005 i håb om, at palæstinenserne ville udvikle området til et frit og velstående samfund. Men da den sidste israelske soldat var ude, blev Gaza omgående affyringsrampe for raketbeskydning af israelske beboelsesområder.

Palæstinenserne og Hamas valgte altså af egen fri vilje at fortsætte terroren imod Israel. Det er derfor, der nu beklageligvis er krig igen.


Læs mere om Lars Erslev Andersen her.


Tilbage

 

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.