Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske mellemøsteksperter er systematisk imod Israel
Sune Haugbølle i Politiken: israelerne ser palæstinenserne som skadedyr
Israel-Online, 13. oktober 2023

Af Dan Harder

I en artikel i Politiken beskrives den systematisk manglende fokus på israelske terrorofre i den arabiske verdens dækning af konflikten mellem Israel og Hamas. Det er godt at få det problem belyst. Som vi ved, er der også dansk-palæstinensere herhjemme, som benægter, at Hamas' overhovedet har angrebet civile israelere.

Men professor i mellemøststudier på Roskilde Universitet, Sune Haugbølle, får også som sædvanlig fortalt en lang række anti-israelske løgne, herunder, at vestlige og israelske medier ikke dækker palæstinensisk lidelse, og - helt uhyrligt - at "israelerne taler om palæstinenserne som utysker og skadedyr."

Det sidste er naturligvis præcis det omvendte af virkeligheden.


Påstand: Vesten viser ikke palæstinensisk lidelse

Sune Haugbølle fortæller, at der i arabiske mainstream-medier sættes spørgsmålstegn ved, om Hamas' mega-massakre på israelere overhovedet har fundet sted:

"Der antydes, at det hele er overdrivelse, opspind og vildledning, som skal retfærdiggøre Israels bombning af civile i Gaza."

Det er rigtig fint at vise Politikens læsere den vinkel.

Men filmen knækker for Sune Haugbølle, da han dernæst påstår, at vi i Vesten (og Israel) tilsvarende forsømmer at dække lidelserne i Gaza med manglende empati til følge.

"Det er to virkeligheder (...) Meget af den vold, vi i Vesten ikke ser eller kun ser refereret som tal – f.eks. at der nu er 200 dræbte børn – bliver vist live på tv til arabiske medieforbrugere. Det er billeder af mødre, der græder og holder deres døde børn"

Men det er jo det rene vrøvl. Vi ser da masser af billeder fra Gaza af dræbte og sårede børn, når der er krig. Faktisk mange flere end fra Israel, alene af den grund, at man i et civiliceret land som Israel ikke udstiller døde og sårede mennesker offentligt.

Så ja, der er to virkeligheder: Den, Sune Haugbølle og araberne lever i, og så den virkelige, hvori vi andre befinder os.

Politiken/Sune Haugbølle, fortsat:

Problemet med de forskellige ’medievirkeligheder’ er, at det fastlåser en konflikt, der har eksisteret i mange årtier.

"De lidelser, som vi konfronteres med, er så forskellige, og så bliver folk vrede og synes, at den anden side bedriver hykleri. Så er det svært at føle empati for sin modpart. For hvorfor være empatisk, når den anden side ikke engang gider vise ens lidelse?," siger professoren.

Igen totalt nonsens. Sune Haugbølle prøver at skabe en parallelvirkelighed, hvori vi i Vesten - og Israel, forstås - ikke kender til palæstinensernes lidelse og derfor ikke føler empati med dem.

Det er jo en lodret løgn, han prøver at bilde læserne ind. Alle israelere (og vesterlændinge) er palæstinensernes lidelse pinligt bevidste. Vi får jo konstant tudet ørerne fulde med, at palæstinenserne er de uskyldige ofre for jødisk undertrykkelse.

Ethvert dansk skolebarn ved det, takket være Sune Haugbølle og hans venner.

Også i Israel, hvor medierne gengiver præcis de samme nyheder som her. Faktisk møder man desværre indimellem jødiske israelere, som er lige så vildfarne som Sune Haugbølle.


Sune Haugbælle sidestiller palæstinensisk lidelse med Holocaust

"Det er noget af det, der driver konflikten. Hvis man skal frem til en eller anden fred mellem palæstinenserne og Israel, har det også at gøre med at fremelske en empati, også historisk, for den andens lidelser – holocaust for jøderne og nakba, fordrivelsen af palæstinenserne fra deres land."

Der er i Israel masser af empati for palæstinenserne. Selv midt under den nuværende krig mod Hamas. Israelerne er generelt rigtig kede af alle de civile palæstinensiske ofre, krigen vil medføre.

Men her begår Sune Haugbølle endnu et fupnummer (som præsident Obama desværre også gjorde sig skyldig i, under sin første tale i Egypten i 2009). Sidestillingen af det jødiske Holocaust med palæstinensernes "nakba." Hvis de to sider skal anerkende hinandens smerte, at det selvfølgelig være de israelske ofre for mere end 100 års palæstinensisk-arabisk terror, palæstinenserne skal anerkende. Ikke Nazitysklands forbrydelser.

Langt, langt hovedparten af israelere forstår palæstinenserne smerte. Sådan er det i en morderne, oplyst demokrati. Det er alene den arabiske verden, dens politiske systemer og dens medier og uddannelsesinstitutioner, der skal reformeres.

Israelerne er der allerede. Sune Haugbølles påståede symmetri er totalt falsk.


Påstand: Israelerne taler om palæstinenserne som utysker og skadedyr

Endelig udtaler Sune Haugbølle:

"Palæstinenserne føler, at det godt kan være, at der er dræbte israelske civile, men det har de godt af, for de er jo bare bosættere."

Ja, det er åbenbart sådan, de er hjernevaskede til at tænke.

Fortsat:

"Og israelerne taler om palæstinenserne som utysker og skadedyr, der selv har bedt om det."

Her kommer så den mest infame, ja, ligefrem antisemitiske løgn.

Israelerne har absolut empati med palæstinensiske civile. Jeg har aldrig hørt en israeler bruge den slags skældsord. Og hvis det sker, er det i hvert fald ikke mainsteream.

Sandheden er, som sædvanlig med Sune Haugbølle, den stik modsatte, nemlig at palæstinenserne helt uhæmmet dyrker animalisering og dehumanisering af jøderne ved at sammenligne dem med alle mulige frastødende dyr.


Al-Hayat Al-Jadidas hjemmeside (Palæstinensiske Selvstyre) 21. oktober 2001 - Israel som edderkop på palæstinensisk "keffieh" (hovedbeklædning).

Som altid beskyldes jøderne for de krænkelser, de netop selv er udsat for. Lige præcis det er rendyrket antisemitisme.

Læs mere om Sune Haugbølles tyrkertro på, at jøderne altid har fordækte og ondsindede motiver her.


Politiken viser i artiklen selv kun den ene side

Det ironiske - for ikke at sige tragikomiske - er, at Politiken i den samme artikel, der jo netop handler om manglende balance i medierne, selv kun bringer ét billede: af et dræbt palæstinensisk barn!

Hvorfor ikke tilføje ét fra den anden lejr og dele sol og vind lige? I mangel på fotos af døde israelske børn kunne man f.eks. vise et af en blodig barneseng. Så kunne Politiken da i det mindste prøve at fremstå balanceret. Men nej, Politiken gør i vid udstrækning som de arabiske medier.


Læs mere om Sune Haugbølle her.


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.