Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske mellemøsteksperter er systematisk imod Israel
Mona Kanwal Sheikh i Politiken
25. juli 2014

Seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), Mona Kanwal Sheikh, skriver 25. juli 2014 i dagbladet Politiken, at "Terroristmærkatet gør, at vi lukker øjnene for krigsforbrydelser i Gaza."

Hun har en pointe så langt, at begrebet "terrorisme" bruges efter forgodtbefindende og ikke altid med en konsistent og alment anerkendt betydning. Hun har også ret i, at det kan forplumre analysen af, hvad en konflikt egentlig handler om.

Men herefter knækker filmen for seniorforskeren, der udtrykker sig som en lægmand, der er oprørt efter at have set nogle ubehagelige billeder på sin tv-skærm. Det virker faktisk som om, Mona Shiekh slet ikke har forstand på det emne, hun behandler.


Mona Sheikh: Israel begår krigsforbrydelser

Om Israels påståede - men endnu aldeles udokumenterede - krigsforbrydelser skriver hun:

"I forhold til omfanget af bruddene på menneskerettighederne, krigens regler og de internationale konventioner, er de få politiske rysten på hovedet over det voldsomme omfang af civile tab helt ude af proportioner."

1) Mona Sheikh kan umuligt midt under kamphandlingerne i Gaza vide, om Israel har begået krigsforbrydelser. Til gengæld ved vi, at Israel gør mere, end noget andet land nogensinde har gjort, for at minimere civile tab på fjendens side. Vi ved også, at Hamas, udover at angribe israelske civile med tusindvis af raketter, placerer sin militære infrastruktur blandt palæstinensiske civile. Begge dele er klare krigsforbrydelser. Alligevel er det Israel, der uden beviser beskyldes for brud på "menneskerettighederne, krigens regler og de internationale konventioner."

2) Det er desuden skuffende, at en seniorforsker ved DIIS ikke forstår proportionalitetsprincippet i international humanitær lov. Tab af civile liv måles ikke op imod, hvad der måtte forekomme som et "voldsomt omfang" eller et højt tal. Ethvert civilt tab er ét for meget. Det der afgør, om et angreb er proportionalt i forhold til risikoen for civile tab, er den militære værdi af målet for angrebet. Det er altså ikke i sig selv ulovligt at dræbe civile, hvis de befinder sig tæt på et militært mål. Proportionaliteten i forhold til eventuelle civile tab skal afvejes i forbindelse med hvert enkelt angreb, hvilket Mona Sheikh med garanti ikke har haft mulighed for, hvorfor anklagen imod Israel er helt udokumenteret.


Sheikh: Israel bruger ulovlige våben, bomber civile mål

"I Israels tilfælde gælder det for eksempel brugen af ulovlige våben, den årelange inddæmning af civile på Gazastriben, bombningen af civile mål og den uforholdsmæssige brug af vold."

1) Hvilke ulovlige våben bruger Israel? Igen ville det være rart med noget dokumentation. Ellers virker det bare som en smædekampagne (hvilket det jo nok også er).

2) Udtrykket "den årelange inddæmning af civile på Gazastriben" sigter vel til Israels blokade af Gaza, der har til formål at sikre, at Hamas ikke har ubegrænset adgang til at indføre flere og bedre våben, end det allerede gør. Blokaden er ikke bare legitim efter international lov, den er også nødvendig for Israels sikkerhed.

3) Israel bomber ikke civile mål. I hvert fald er der endnu ikke fremlagt et eneste bevis herfor. Israel angriber militære mål, som Hamas, i konflikt med folkeretten, placerer blandt civile.

4) Igen beskriver Mona Sheikh Israels brug af vold som "uforholdsmæssig". I forhold til hvad? I forhold til hvor meget, der skal til for at stoppe Hamas' raketregn over Israel, eller i forhold til, hvad Mona Sheikh synes er rart? Der må igen refereres til beskrivelsen af proportionalitetsprincippet ovenfor.


Mona Sheikhs lodrette løgn: Israel tæppebomber Gaza

"[På den ene side har vi] den israelske regerings påstand om en forsvarskrig og på den anden side ser [vi] Gazastriben blive både tæppebombet og invaderet af landtropper..."

Det er en ret ekstrem påstand, at Israel skulle "tæppebombe" Gaza. Faktum er, at Israel benytter nogle af verdens mest avancerede og præcise våben til at ramme Hamas' militære infrastruktur, herunder raketaffyringsramper, våbenlagre, tuneller og kommandocentraler. Det er det modsatte af tæppebombning.

En så infam løgn er simpelthen uværdig for en seniorforsker ved et dansk forskningsinstitut.


Tilbage

 

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.