Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

Israel-Online, 28. november 2023
Berlingskes Carolina Kamil påstår, at Netanyahu ønsker at føre krig "for evigt" - for sin egen skyld

Af Dan Harder

"Antisemitisme er viljen til at tro det værste om jøder, uden at stille spørgsmål."

Sådan sagde Israels fungerende premierminister, Yair Lapid, i sin tale til FN's generalforsamling i 2022. Den definition passer perfekt på meget af den hadefulde propaganda, som promoveres systematisk af Israels mange fjender, også her i Danmark.

Berlingskes mellemøstkorrespondent Carolina Kamil leverer i en artikel 27. november 2023 med titlen "Mens verden håber, at krigen ender, er Netanyahu afhængig af det modsatte - at den varer for evigt" et godt eksempel.

Lad den lige stå et øjeblik.

Lederen af den demokratiske, jødiske stat ønsker krig "for evigt."

Krigen føres altså ifølge Carolina Kamil ikke, som den israelske regering selv forklarer - med en støtte fra USA og en række andre demokratier - for at forhindre Hamas i at gøre alvor af sine trusler om at foretage flere angreb som det den 7. oktober. Den føres alene for at holde Netanyahu ved magten.

Herudover påstår Carolina Kamil, at Netanyahu er nødt til at forblive ved magten - og derfor holde krigen imod Hamas i gang - for at undgå straf i forbindelse med de tre sager om korruption, som verserer ved de israelske domstole.

"[Netanyahu] er tiltalt for korruption i tre retssager, der kan koste ham adskillige års fængsel, og kæmper dermed både for sit politiske liv og sin personlige frihed. (...) Indtil videre er sagen blevet udskudt i over tre år. Men den eneste varige måde, han kan undgå konsekvenserne, er ved at forblive på premierministerposten, og til det formål er det essentielt, at krigen trækker ud."

Det er ikke bare en uhyggelig anklage. Alle oplysningerne, som den er baseret på, er forkerte.

Om der skal føres krig mod Hamas, er Netanyahu ikke alene om at bestemme, da Israel er et demokrati. Det samme gælder, hvorvidt Netanyahu kan forblive ved magten. Begge dele afgør et flertal i det israelske parlament.

Det er heller ikke korrekt, at Netanyahu kan undslå sig en eventuel straf, blot ved at forblive premierminister. Netanyahu har ikke immunitet i forhold til de verserende sager.

Det er desuden forkert, at sagen er blev udskudt. Den går sin gang igennem retssystemet. Carolina Kamil slutter sin artikel af med følgende pointe:

"Og vigtigst af alt: Så længe krigen fortsætter, vil hans egen korruptionssag blive udskudt."

Men hvorfra ved hun, at det er tilfældet? Hvis krigen trækker i langdrag, hvilket der er god mulighed for, da ødelæggelsen af Hamas er et ret ambitiøst mål, så kan det da meget vel være, at korruptionssagerne imod Netanyahu vil fortsætte. Svaret er, at det ved Carolina Kamil intet om.

Så hele argumentationen for hendes "teori" er baseret på et falsk grundlag. Hun har simpelthen ikke styr på sine fakta.

Artiklen indeholder endnu en forkert påstand, som Carolina Kamil har gentaget i en række tidligere artikler:

"Fra sin første valgsejr i 1996 og frem til i dag har Netanyahus navn været som klistret til magten."

Samme udsagn kan man eksempelvis læse her, her, her og her. Men det passer ikke.

I 1999 tabte Netanyahu premierministerposten til Ehud Barak fra Arbejderpartiet, hvorefter han også tabte posten som Likud-formand til Ariel Sharon. Sidstnævnte var premierminister fra 2001 til 2006, hvor han gik i koma efter en hjerneblødning. Undervejs havde Sharon forladt Likud og stiftet midterpartiet Kadima, hvis formandspost blev overtaget af Ehud Olmert, der vandt det efterfølgende valg og var premierminister indtil 2009, hvor han tabte posten til Netanyahu.

Netanyahu havde derved haft en pause som premierminister på 10 år. Det kan ikke betegnes som værende "klistret til magten."

At Benjamin Netanyahu er en fabelagtigt dygtig politiker og Israels sammelagt længst siddende premierminister, kan ingen tage fra ham. Men derfor skal Carolina Kamil alligevel holde sig til sandheden.


Læs mere om Carolina Kamil:

Mere fake news fra Berlingskes Carolina Kamil
7. april 2023

Berlingske fortsætter den pro-arabiske propaganda-linje,
6. januar 2023

Berlingskes Carolina Kamil kritiserer Israel for ikke at levere våben til Ukraine, 22. oktober 2022

Mere propaganda fra Berlingskes Carolina Kamil, 24. juli 2022

Klumme - Berlingske forsvarer klassisk antisemitisk løgn,
22. april 2022.

Misvisende Berlingske-rapport fra Jerusalem, 20. april 2022

Berlingske beskriver Israels nye premierminister som morder,
19. juni 2021

Berlingske udelader vigtige detaljer om Sheikh Jarrah,
22. maj 2021

Berlingske kolporterer myten om apartheid i Israel,
23. februar 2021


Læs mere om Berlingske her.


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.