Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document



 

 

Israel-Online, 7. april 2023
Mere fake news fra Berlingskes Carolina Kamil

Af Dan Harder

Under den ubehagelige og misvisende overskrift "De tæskede de bedende med politistave (...)" leverer Berlingskes mellemøstkorrespondent, Carolina Kamil, endnu engang den klassiske, antisemitiske løgn om, at jøderne uprovokeret angriber og skænder Al Aqsa-moskeen i Jerusalem. I artiklen skriver hun blandt andet:

"Sikkerhedsstyrkerne bankede skrigende bedende med politistave, kan man se på en række sociale medier."

Påstanden er alene underbygget af en enkelt video, som viser israelsk politi banke med deres stave (og muligvis med noget andet) på nogle hvide plasticstole, som ligger på gulvet foran en gruppe mennesker. Man kan ikke med sikkerhed sige, om nogen af de palæstinensiske aktivister også blev ramt af slag, men videoen kan i hvert fald ikke bruges som bevis for israelsk politivold.

Til gengæld står det klart, at en stor gruppe palæstinensere, angiveligt mellem 300 og 700, ganske ulovligt over natten havde barrikaderet sig i moskeen med et arsenal af kasteskyts, bestående af blandt andet sten og fyrværkeri til brug imod de jøder, som næste dag (helt efter reglerne) skulle besøge Tempelbjerget, altså pladsen uden for moskeen, den næste dag i anledning af den jødiske pesach.

Sådan er det også tidligere forløbet, hvorfor det israelske politi, som har det sikkerhedsmæssige ansvar for området, naturligvis havde pligt til at fjerne besætterne. Politiet forsøgte i mere end en time at få ballademagerne til at forlade moskeen, så andre muslimer kunne komme til. Da det ikke lykkedes, tiltvang politiet sig adgang til moskeen, hvorefter de blev angrebet med al slags kasteskyts, herunder sten, fyrværkeri og moskeens interiør.


Palæstinenseres brug af Al Aqsa-moskeen som base for voldelige angreb imod jøder på Tempelbjerget er et tilbagevendende fænomen. Billedet ovenfor viser lagre af sten i moskeen forud for lignende optøjer i 2015.

Ved at udelade både optakten og konteksten, tegner Carolina Kamil og Berlingske et billede af, at det israelske politi var ansvarligt for sammenstødet, mens det modsatte i virkeligheden er tilfældet.

At man desuden vælger at kalde de voldelige aktivister for "bedende" må tolkes som en beskyldning imod Israel for krænkelse af palæstinensernes religionsfrihed. Igen er sandheden den modsatte: Israel sikrer religionsfrihed for alle religioner i Jerusalem, mens det er voldelige palæstinensere, der igen og igen bringer våben ind på Tempelbjerget med det formål at angribe fredeligt besøgende jøder.

Dybt nede i artiklen giver Carolina Kamil en antydning af sandheden om, at sammenstødet begyndte med palæstinensernes ulovlige besættelse af moskeen. Men da er skaden for længst sket. Indtrykket af uprovokeret israelsk politivold står tilbage.

En sådan 180-graders misvisende rapportering må karakteriseres som ren og skær anti-israelsk og anti-jødisk propaganda. Eller sagt på mere nudansk: fake news.

Det er værd at bemærke, at den britiske avis The Guardian, som næppe kan siges at være specielt Israel-venlig, havde en betydeligt mere sober og professionel beskrivelse af begivenhederne.

Det samme gælder tv-stationen BBC, der dækkede episoden i indslaget nedenfor, med hvad man bedst kan beskrive som lødig journalistik.


Den britiske tv-station, BBC, dækkede sammenstødet i Al Aqsa-moskeen noget mere retvisende og lødigt end Berlingske, der, som det har været linjen i et stykke tid, leverede en klassisk antisemitisk løgnehistorie om uprovokerede jødiske angreb på en muslimsk helligdom.


Læs også: Palæstinensisk intolerence på Tempelbjerget,
17. september 2015


Mere om Berlingskes Israel-dækning:

Berlingskes Kristian Mouritzen fortsaetter sin misinformation om Israel, 25. marts 2023.

Berlingskes Carolina Kamil beskriver Netanyahu som diktator,
10. marts 2023.

Berlingske-leder er spækket med faktuelle fejl og anti-jødiske løgne, 10. januar 2023.

Berlingske fortsætter den pro-arabiske propaganda-linje,
6. januar 2023.

Klumme - Arabiske diktaturer fortæller samme løgn som Berlingske, 3. januar 2023.

Berlingskes Carolina Kamil kritiserer Israel for ikke at levere våben til Ukraine, 22. oktober 2022.

Mere propaganda fra Berlingskes Carolina Kamil, 24. juli 2022.

Klumme - Berlingske forsvarer klassisk antisemitisk løgn,
22. april 2022.

Misvisende Berlingske-rapport fra Jerusalem, 20. april 2022.

Berlingske beskriver Israels nye premierminister som morder,
19. juni 2021.

Berlingske udelader vigtige detaljer om Sheikh Jarrah,
22. maj 2021.

Berlingske kolporterer myten om apartheid i Israel,
23. februar 2021.


Tilbage

 

Untitled Document



   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.