Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

Israel-Online, 28. juni 2013
Norsk NRK viser tv-indslag om officielt palæstinensisk jødehad

Af Dan Harder

Som noget ganske usædvanligt på skandinavisk "public service"- tv viste norske NRK 10. februar 2013 et længere indslag i nyhedsudsendelsen "Søndagsrevyen" kl. 21 om den udbredte anti-israelske og antisemitiske propaganda, som det palæstinensiske selvstyre under ledelse af Mahmoud Abbas systematisk udsætter sin befolkning for.

Udsendelsen var baseret på materiale fremlagt af den israelske NGO, Palestinian Media Watch, der overvåger de palæstinensiske medier, som kontrolleres af det palæstinensiske selvstyre, og således er udtryk for selvstyrets standpunkter.

Udover udbredelsen af omfattende anti-jødisk hadpropaganda, hylder selvstyrets medier systematisk palæstinensiske selvmordsbombeterrorister, med mange israelske civiles liv på samvittigheden, som helte og forbilleder for palæstinenserne. Dertil kommer det konsekvente budskab, at hele Israel udgør besat land, som skal befris, og som med tiden skal omfattes af staten Palæstina.

Debatten i Norge er til dels affødt af en diskussion blandt politikere i Stortinget omkring det norske udenrigsministeriums benægtelse af, at norske donorpenge går til løn til dømte terrorister i israelske fængsler. Udenrigsministeren har senere måttet erkende, at man videregav fejlagtig information til Stortinget.

Se det 11 minutter lange indslag nedenfor, eller direkte på NRK's hjemmeside her.

NRK-tv, "Søndagsrevyen" 10. februar 2013, kl. 21.

Læs mere om sagen på NRK's hjemmeside her.

Sagen blev omtalt igen dagen efter i morgenprogrammet "Morgennytt", hvor den norske politiker Peter S. Gitmark fra partiet Høyre og Øivind Kopperud fra det norske holocaustcenter (HL-senteret) fik lejlighed til at kommentere gårsdagens udsendelse med afsløringen af selvstyrets hadpropaganda. Se udsendelsen her: NRK tv "Morgennytt", 11. februar 2013.

Om aftenen den 11. februar 2013 kom endnu et par norske politikere på banen med forslag om, at Norge skulle gøre sin støtte til det palæstinensiske selvstyre på ca. 300 mio. norske kroner årligt afhængig af, at man indstiller hadpropagandaen mod jøder og Israel. Se indslaget her: "Dagsrevyen 21", 11. februar 2013, med deltagelse af de norske politikere Morten Høglund fra Fremskrittspartiet og Hans Olav Syversen fra Kristeligt Folkeparti.


Tilbage

 

 

 

 

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.