Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Israel-Online, 9. oktober 2023
Politiken vil ikke kalde Hamas for en terrororganisation

Af Dan Harder

I en baggrundsartikel, som skal forklare, hvem organisationen Hamas er, er dagbladet Politiken ude af stand til at kalde Hamas for en terrororganisation.

Og man skal huske, at det er kun to dage efter, at organisationen nedslagtede over 700 civile israelere.

Avisen stiller i artiklen spørgsmålet:

"Er Hamas en terrororganisation?"

Og leverer dernæst svaret:

"Selv om civile - heriblandt børn - er blevet dræbt og
bortført ved weekendens angreb, afviser Hamas’
vicetalsmand, Osama Hamdan, over for Al-Jazeera, at der er tale om terror.

Ifølge talsmanden er de angrebne bosættere.
»Vi angriber ikke civile med vilje. Vi har erklæret
bosættere som en del af besættelsen og en del af de
væbnede israelske styrker. De er ikke civile«, sagde
talsmanden i weekenden til Al-Jazeera.

Okay. Så vidt Hamas' talsmand. Men hvornår kommer analysen af talsmandens åbenlyst usande udsagn? Hvad mener Politiken? Er det kritisk journalistik?

Iførge folkeretten (som Politiken normalt går meget op i) er det totalt ulovligt at angribe civile - også selvom de skulle være "bosættere."

Hertil kommer, at områderne omkring Gaza er en del af det Israel, som har været internationalt anerkendt siden 1948. Men det gør ingen forskel for Hamas. For dem er alle israelere bosættere og dermed "en del af de væbnede israelske styrker." Også babyer, må man forstå. Derfor fik nogle af dem i lørdags skåret hovedet af.

Men er Politiken enig i Hamas' synspunkt?

Fortsat:

"Derimod står regeringerne i USA, Danmark og en stribe andre lande fast på, at Hamas’ angreb på Israel i weekenden er en terrorhandling."

Kan man sætte spørgsmålstegn ved det? Kan en overlagt massakre på over 700 civile, herunder mindst 40 babyer, mange børn og ældre, udlægges som andet end en terrorhandling?

Hvilken planet lever Politiken på?

Og så kommer den sædvanlige sidestilling af det israelske demokrati med Hamas:

"Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International har opfordret både Israel og Hamas til at beskytte civile og overholde international lov."

Mener Politiken ikke, der er forskel på at massakrere over 700 civile og så bekæmpe en terrororganisation, der lige har gjort det?


Politiken: Hamas har reelt anerkendt Israel

Artiklen indeholder også andre faktuelle fejl. Blandt andet påstår Politiken, at Hamas har modereret sig og i dag reelt har anerkendt Israel og blot ønsker at få en stat i Gaza og på Vestbredden:

"Politisk er Hamas’ mål at oprette en palæstinensisk stat. I bevægelsens oprindelige charter omfattede et selvstændigt Palæstina også det nuværende Israel, men i 2017 blødte Hamas op på sine formuleringer og accepterede en midlertidig oprettelse af en palæstinensisk stat, der omfatter Gaza, Vestbredden og Vestjerusalem [der menes nok Østjerusalem, red.].

Det er reelt en anerkendelse af Israel inden for de grænser, der eksisterede før seksdageskrigen i 1967."

Det er en lodret løgn. Hamas anerkender ikke Israel, men ønsker tværtimod at udslette den jødiske stat og erstatte den med et islamistisk diktatur.

Og hvad menes der egentlig med "en midlertidig palæstinensisk stat"?

Det er let at svare på: Det er præcis samme idé, som selvstyrepræsident Mahmoud Abbas' Fatah-partis politik er baseret på, nemlig en plan om at ødelægge Israel i stadier.

Hvorfor fører Politiken sine læsere bag lyset?

Hvorfor hjælper Politiken med at sælge den dybt antisemitiske, islamistiske terrororganisation, Hamas, til sit danske publikum?


Politiken overdriver antallet af palæstinensiske flygtninge

Endelig indeholder artiklen en sidste, men bemærkelsesværdig, faktuel fejl:

"Israel blev oprettet i 1948, hvilket førte til, at op imod 1 million palæstinensere flygtede til primært Gaza, Vestbredden, Jordan, Libanon og Syrien."

Der er generelt konsensus om, at ca. 700.000 palæstinensiske arabere blev flygtninge på grund af krigen i 1948. Hvorfor skruer Politiken lige lidt på tallet?

Det minder om dengang, tegneren Anders Morgenthaler (også i Politiken) ansatte antallet af jødiske ofre for Holocaust til 5 millioner. Hvorfor?


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.