Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

Israel-Online, 11. juli 2023
Paula Larrain på propaganda-tur med Folkekirkens Nødhjælp

Af Dan Harder

Den ukritiske journalist, Paula Larrain, har været på propaganda-tur til Israel og de palæstinensiske selvstyreområder med det dybt anti-israelske Folkekirkens Nødhjælp.

Det er der kommet en lang og ekstremt ensidig tirade i Altinget ud af, hvor hun opremser en række triste symptomer på den evindelige konflikt.

Men Paula Larrain udelader behændigt alle årsagerne til konflikten, herunder palæstinensernes manglende accept af eksistensen af en jødisk stat samt den fortsatte terror og voldelige kamp for Israels endeligt.

Mægden af misinformation i artiklen, som alene er baseret på særdeles yderliggående, venstreorienterede kilder, er overvældende, så jeg vil her blot gøre et par nedslag.

Paula Larrain nævner flere gange, at israelerne - i modsætning til palæstinenserne - har ytringsfrihed, men forsømmer at forklare, at det først og fremmest er de to palæstinensiske diktaturer (i Gaza og på Vestbredden) - og ikke Israel, der knægter palæstinensernes frihedsrettigheder.

Hun forklarer heller ikke, at der kun er én eneste grund til, at palæstinensere ikke må køre på visse veje på Vestbredden, nemlig den evindelige terror. For 25 år siden kørte alle på samme veje, og der var stort set ingen checkpoints. Men det kan ikke lade sig gøre i dag, fordi palæstinenserne simpelthen skyder på de israelske biler.

Paula Larrain mindes det håb, som Oslo-aftalerne tændte i 1990'erne, men undlader at nævne, at processen endte, da Yassir Arafat afviste tilbuddet om oprettelsen af en palæstinensisk stat ved siden af Israel og i stedet satte sig i spidsen for den voldelige opstand, hvorunder omkring 1.000 israelske civile blev nedslagtet i løbet af fem år.

Palæstinensernes voldelige reaktion på fredstilbuddet fik den israelske "fredsfløj" til at smuldre og overbeviste israelerne om palæstinensernes manglende fredsvilje.

Paula Larrains artikel bugner af beskyldninger om, at Israel vil annektere Vestbredden, inklusiv de palæstinensiske selvstyreområder, som huser hovedparten af palæstinenserne. Det er ikke sandt.

Paula Larrain insinuerer flere gange, at Israel har en plan om at fordrive "seks millioner" palæstinensere. Det er en infam løgn. Og mon ikke valget af netop det tal skal lede tanken hen på holocaust og insinuere, at israelerne er ligesom nazisterne?

Lad os gøre et par ting helt ting klart: Det var palæstinenserne, der under Anden Verdenskrig var allieret med Nazityskland og endnu i dag ikke har fortrudt eller angret det. Og det er selvstyret, der hver dag fylder nye generationer af palæstinensere med antisemitisk propaganda og opfordringer til at dræbe civile jøder.

Endelig afslører Paula Larrain sine anti-israelske venners sande agenda, da en af dem udtaler: "Om det er i én, to eller en million stater, er underordnet, så længe vi har lige rettigheder."

Énstatsløsningen vil, som det også nævnes andetsteds i Paula Larrains artikel, ganske rigtigt betyde, at jøderne en dag vil komme i mindretal, hvilket vil føre til enden på den jødiske stat. Israels eksistens er altså "underordnet" for de (iøvrigt velkendte) ekstremt venstreorienterede israelere, som Folkekirkens Nødhjælp har præsenteret Paula Larrain for. Men det er fuldstændigt udelukket for det store flertal af israelere.

Om dem skriver Larrain, at "sekulære israelere vil enten bare have palæstinenserne under kontrol eller presset helt væk." Det er enten en lodret løgn eller en tastefejl. Netop den betydelige vælgergruppe, som udgøres af sekulære israelere, ønsker brændende (ligesom de fleste andre, herunder nærværende skribent), at palæstinenserne en dag bliver parate til at acceptere en stat ved siden af den jødiske.

Paula Larrain foregiver i sin artikel at nære bekymring for Israels fremtid. Men jeg kan heldigvis berolige hende med, Israel vil fortsætte med at trives og udvikle sig og blive stærkere. Det samme kan desværre næppe siges om de to dybt antisemitiske, korrupte, voldelige palæstinensiske diktaturer, hvis ledere nægter at føre det palæstinensiske folk i retning af en bedre fremtid, i fred med deres jødiske naboer.


Tilbage

 

 

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.