Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

Israel-Online, 18. maj 2021
DR's udlægning af Sheikh Jarrah-striden er ensidig og misvisende

Af Dan Harder

Israel-Online klagede den 11. maj til DR-journalist Maya Nissen over, at hun i sin artikel på dr.dk (9. maj 2021) skrev, at Jerusalem ikke er Israels hovedstad. Henvendelsen blev aldrig besvaret og fejlen ikke rettet.

Til gengæld er artiklen 14. maj blevet opdateret med følgende nye fodnote:

"Der er tilføjet flere detaljer om situationen i Sheikh Jarrah (...) samt et længere afsnit om den palæstinensiske holdning til de jødiske bosætteres krav på bydelen."

Og det må man sandelig sige! Det nye, lange afsnit om striden om boliger i bydelen Sheikh Jarrah (som blev en af gnisterne, som antændte den aktuelle Gaza-krig) er proppet med links til anti-israelske kilder - diverse arabiske samt Israels sædvanlige kritikere hos den britiske avis The Guardian, BBC og FN's særlige agentur for palæstinensiske flygtninge, UNRWA.

Afsnittet er totalt ensidigt og henter tydeligvis hovedparten af sine oplysninger fra en tyrkisk hjemmeside, hvor Israels hær, der i 1948 måtte forsvare den nye jødiske stat imod fem indtrængende arabiske hære, indledningsvis kaldes "Zionist gangs" - zionistiske bander. Så er tonen ligesom sat.

Maya Nissens artikel er da også ligeså åbenlyst ensidig og mangelfuld, som den tyrkiske. F.eks. skriver hun uden nærmere forklaring:

"Derfor har en gruppe jødiske bosættere, der mener, at staten Israel har krav på hele Jerusalem - trods manglende international anerkendelse - rejst krav om, at de nuværende beboere skal smides ud."

Det er kun delvist sandt. Virkeligheden er, at en israelsk domstol har besluttet, at beboerne netop ikke umiddelbart kan sættes ud, da de må opfattes som "beskyttede lejere," men at de dog skal betale husleje til de retmæssige ejere. Det skal i den sammenhæng bemærkes, at beboerne aldrig har købt ejendommene, og at de, før Israel overtog kontrollen med området i 1967, faktisk også skulle betale husleje.

Men beboerne har gennem mange år nægtet at betale husleje til de israelske ejere, og bliver derfor nu formentlig sat ud. Den israelske højesterets endelig afgørelse er p.t. udsat på grund af de aktuelle uroligheder.

DR-journalisten kunne have gjort sig bekendt med de afgørende detaljer i sagen ved et simpelt opslag på Wikipedia (hvor artiklen om emnet desværre også er skrevet udfra en tydeligt anti-israelsk vinkel, men dog indeholder de relevante oplysninger - se evt. den tilhørende diskussionsside).

Maya Nissens ensidige udlægning med citater alene fra pro-arabiske kilder og ikke mindst den afgørende manglende oplysning - at lejerne ikke vil betale husleje - gør hendes artikel til vaskeægte anti-israelsk propaganda i DR's navn.

Det lever DR sikkert fint med.


Læs også:

Sheikh Jarrah - A Legal Background, JNS, 10. maj 2021

DR: Jerusalem er ikke Israels hovedstad, 13. maj 2021


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.