Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

Israel-Online, 19. november 2019
Historisk fremstilling bliver til anti-israelsk propaganda på dr.dk

Af Dan Harder

I en artikel på dr.dk om den amerikanske regerings nye syn på israelske bosættelser, giver journalist Anna Sol Jørgensen et fejlagtig og særdeles misvisende resumé af historien om Israels oprettelse. Hun skriver:

700.000 palæstinensere blev drevet på flugt fra det daværende Palæstina, da staten Israel blev oprettet i 1948. Statens oprettelse betød, at Palæstina blev delt i to - nemlig en arabisk del og staten Israel, der fik henholdsvis 48 og 52 procent af landet.

Siden har Israel gjort krav på mere og mere land ved at oprette bosættelser i områder, der ellers bliver betragtet som palæstinensiske, hvilket ifølge de fleste lande er i strid med folkeretten.

I fremstilligens første afsnit byttes om på kronologien. I realiteten blev Palæstina - som ikke var en selvstændig stat, men et mandatområde, hvori Storbritannien af det internationale samfund var blevet pålagt at oprette et hjemland for det jødiske folk - gennem en beslutning i FN opdelt i de to stater, som beskrives ovenfor.

Men på grund af arabisk modvilje blev opdelingen ikke til noget. Det var altså ikke Israels oprettelse, men derimod den af araberne indledte krig, der havde til formål at udslette Israel, som førte til de 700.000 palæstinensiske araberes flugt.

Og den anti-israelske propaganda fortsætter. Det var ikke, som det påstås i næsten antisemitiske termer, jødernes krav om Lebensraum, som holdt konflikten i kog. Efter oprettelsen i 1948 (og våbenhvilen i 1949) gjorde Israel ikke krav på noget land. Israelernes ønske var alene at overleve. Det var derimod de arabiske nabostaters - og de arabiske palæstinenseres (siden kaldet 'palæstinensernes') fortsatte ønske om at udslette Israel, der under Seksdageskrigen i 1967 kostede araberne endnu mere land.

Siden har palæstinenserne gennem det meste af et århundrede nægtet at indgå en kompromisaftale om oprettelsen af deres egen stat, så længe en sådan aftale indebærer den jødiske stats fortsatte eksistens.


Tilbage

 

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.