Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

Israel-Online, 20. august 2013
FN lærer palæstinensiske børn at hade Israel

Fra TimesOfIsrael.com

FN's særlige division for palæstinensiske flygtninge, United Nations Relief and Works Agency (UNRWA), afholder sommerlejre for palæstinensiske børn i Gaza og på Vestbredden. Her lærer børnene at 'jøderne er ulven,' og at de en dag vil 'vende tilbage' til deres forfædres hjem i Haifa, Jaffa, Akko og Nazareth - alle byer i det nuværende Israel.

Filmen "Camp Jihad," der er instrueret af den israelske journalist David Bedein, viser scener fra UNRWA's sommerlejre i Balata-flygtningelejren nord for Vestbred-byen Nablus og i Gaza-striben. Lejrenes fokus er, ifølge de interviewede elever og ansatte, at undervise de unge palæstinensere i "Nakba," det palæstinensiske udtryk for følgerne af krigen i 1948, der ledte til Israels selvstændighed.


NRK-tv, "Søndagsrevyen" 10. februar 2013, kl. 21.

På UNRWA's sommerlejre lærer børnene at identificere sig med de steder inde i selve Israel, som deres forfædre kommer fra, og at de en dag vil indtage disse byer med magt.


Nakba-kulturen

I en scene forklare Amina Hinawi, lederen af sommerlejren i Gaza, sin undervisningsmæssige tilgang: "Vi lærer børnene om de landsbyer, de kommer fra," siger hun, "sådan at hvert barn vil være motiveret til at vende tilbage til sin oprindelige landsby."

"UNRWA financierer denne sommerlejr," fortsætter hun. "jeg er meget, meget, meget taknemmelig overfor UNRWA."

"Vi underviser deltagerne i Nakba-kulturen," understreger Nasrin Bisharat, en UNRWA-pædagog ved Balata-lejren i filmen. "På den måde kender de deres herkomst. Selv navnene på deres grupper er, for eksempel, Haifa, Akko... Vi prøver, på dage som Nakba -dagen, at mindes Nakba på skolen."

I en anden scene høres en lærer spørge eleverne: "Vil I vende tilbage til Jaffa?" Børnene svare entusiastisk: "Ja!" - "Haifa?" - "Ja!" - "Nazareth?" - "Ja!"

Alle disse byer ligger inden for Israels internationalt anerkendte grænser.

I en anden scene synger en ung pige i en cirkel af sine klappende venner: "Jeg vil ikke glemme mit løfte om at tage mit land tilbage."

"Vi er fulde af vrede," synger en ældre elev.


Et idyllisk Palæstina

Mange af børnene og lærerne gentager et tema med en idyllisk, ubekymret palæstinensisk tilværelse, siddende på en strand eller sejlende på Middelhavet, indtil jøderne fordrev dem.

"Vores forældre var på stranden," fortæller en lærer i Balata-lejren de unge deltagere, som sidder omkring hende og lytter til hendes historier. "De sejlede i skibe, rejste, de havde biler, paladser og villaer... Hver aften fortalte de historier."

Men snart er det forbi med idyllen i hendes historie: Palæstinenserne sad og grillede på stranden, da en ulv dukkede op. "Hvem er ulven?," spørger hun. "Jøderne! Er det ikke rigtigt, at jøderne er ulven?"

"Hvem fordrev os?," spørger hun børnene, som lytter henført. "Jøderne!," råber de energisk.

"Jeg vil besejre jødene," fortæller en elev, Tayma, journalisten. "De er en bande hedninge og kristne. De kan ikke lide Allah og tilbeder ikke Allah. Og de hader os." En anden deltager opsummerer: "Sommerlejren lærer os, at vi skal befri Palæstina."

Efter lærerens anvisninger råber alle børnene i kor: "Palæstina er vores fra floden til havet!"


Kritik af UNRWA's manglende neutralitet

UNRWA, der blev etableret i 1949 for at hjælpe palæstinensiske flygtninge, er blevet kritiseret for at støtte terrororganisationer, og for at gøre mere skade end gavn, bl.a. ved at forværre flygtningeproblemet, snarere end at løse det.

Den tidligere chef for UNRWA, danske Peter Hansen, blev i 2004 voldsomt kritiseret for at sige "jeg er sikker på, at der er Hamas-medlemmer på UNRWA's lønningsliste, og det ser jeg ikke som en forbrydelse."

På UNRWA's hjemmeside står der: "Neutralitet er af største betydning for FN's humanitære organisationer." Det budskab står i skarp kontrast med den burkaklædte underviser, der i filmen fortæller sommerlejrens elever: "Med guds hjælp og vores egen styrke vil vi føre krig. Og med uddannelse og Jihad vil vi vende tilbage til vores hjem!"


Læs artiklen på TimesOfIsrael.com her.

Se dokumentarfilmen på YouTube her.


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.