Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

Israel-Online, 23. juni 2013
Ritzau har rod i de historiske fakta

Af Dan Harder

I en notits fra 13. juni 2013 om den mulige udsendelse af danske soldater til Golan-højderne på grænsen mellem Israel og Syrien slutter nyhedsbureauet Ritzau af med ordene "FN anser besættelsen for at være ulovlig og kræver en israelsk tilbagetrækning fra området." Det er ikke korrekt.

FN anser ikke Israels besættelse af Golan for ulovlig. Tværtimod. Israel indtog i juni 1967 området i selvforsvar efter at være angrebet herfra, og FN's syn på sagen kan læses i sikkerhedsrådets resolution 242, hvoraf det tydeligt fremgår, at israelsk tilbagetrækning (fra en ikke nærmere defineret del af området) skal ske i henhold til en forhandlet aftale - i dette tilfælde med Syrien - hvorunder Syrien også anerkender Israels grænser og garanterer Israels sikkerhed.

En sådan aftale er desværre endnu ikke kommet i stand, hvorfor Israels besættelse ifølge FN er helt legitim.

Forfatteren af artiklen har muligvis fået sin forkerte opfattelse fra de danske medier - som Ritzau jo selv har stor indflydelse på, men derfor er det så meget desto mere vigtigt, at Ritzaus oplysninger er korrekte.

Israel-Online har kontaktet Ritzau og opfordret bureauet til fremover at være mere omhyggelig med præcisionen, så misforståelsen ikke breder sig yderligere. I skrivende stund, er henvendelsen endnu ubesvaret.


Tilbage

 

 

 

 

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.