Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Israel-Online, 3. december 2007
Dagen efter Annapolis-fredskonference:
PA-TV viser Palæstina-kort i Israels sted

Allerede dagen efter, at israelske og palæstinensiske ledere ved fredskonferencen i Annapolis i USA lovede at forhandle en fredstraktat på plads inden udgangen af 2008, fortsætter Mahmoud Abbas’ Palæstinensiske Selvstyre med, overfor sit folk, at male et billede af en verden uden Israel.

Et informationsklip produceret af Det Palæstinensiske Selvstyres centrale statistikbureau og udsendt d. 28. november (dagen efter fredskonferencen i Annapolis) på Abbas-kontrolleret palæstinensisk fjernsyn viser et kort, hvor Israel er malet i det palæstinensiske flags farver som et symbol på, at Israel er blevet til en palæstinensisk stat.

Kort over "Palæstina" på palæstinensisk
TV, 28.
november 2007.

Beskrivelsen af hele staten Israel som "Palæstina" er ikke tilfældig, men udgør en del af en officiel, systematisk opdragelsesplan overalt i det Palæstinensiske Selvstyre.

Det konsekvente budskab om en verden uden Israel bliver gentaget i skolebøger, børneprogrammer, kryds- og tværs'er, videoklip, officielle symboler, skole- og gadenavne etc. Det billede, der bliver fremmalet for den palæstinensiske befolkning, både verbalt og visuelt, består af en verden uden Israel.

Det faktum, at kampagnen fortsætter, endnu inden blækket på Annapolis-aftalen er tørt, synes at modsige de centrale løfter fra palæstinenserne ved Annapolis-konferencen: at Israel har ret til at eksistere.

PA-TV: Sang om Israels udslettelse

Mens Det Palæstinensiske Selvstyre på engelsk fremsætter sit krav om en to-statsløsning, fortsætter det over for sit eget folk på arabisk med at definere hele Israel som "Palæstina" og lover Israels udslettelse.

Et andet videoklip, udsendt flere gange dagligt siden det fremkom første gang på Fatah-kontrolleret TV i slutningen af oktober, lover lidenskabeligt "Mor," at hver eneste israelsk by vil blive "befriet," fordi dens "identitet er arabisk" og "palæstinensisk”:

"Vi vil befri Landet… [som] er arabisk af historie og identitet, Palæstina er arabisk af historie og identitet."

For at sikre, at det fremtidige "befriede Palæstinas" landområde ikke begrænses til kun at omfatte Vestbrtedden og Gaza, definerer sangen en række af palæstinensiske byer, som i praksis omfatter hele Israel:

"Fra Jerusalem og Akko og fra Haifa og Jericho og Gaza og Ramallah. Fra Bethlehem og Jaffa og Be'er Sheva og Ramle.
Og fra Nablus til Galilæa, og fra Tiberias til Hebron"

Dette er vigtigt, ikke kun fordi det er udsendt på en Mahmoud Abbas-kontrolleret TV-kanal, men fordi den konstante gentagelse af klippet, som lover Israels udslettelse, skete netop på et tidspunkt, hvor verden forberedte sig på fredskonferencen i Annapolis.

Uddrag af klippet kan ses på her på YouTube eller her på PMW's hjemmeside.

Kilde: Palestinian Media Watch's rapporter d. 29. oktober 2007,
og 28. november 2007.


Tilbage

 

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.