Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document 

 

Israel-Online, 20. marts 2007

Nye palæstinensiske skolebøger:
Israels udslettelse er en religiøs pligt

"Man kan ikke lave aftaler, mens denne form for had bliver indpodet i børnene," udtalte formanden for Knessets undervisningskomite, danskfødte Michael Melchior fra koalitionen mellem Arbejderpartiet og Meimad, tirsdag (20/3) efter at have set de nye 12. skoleårs undervisningsbøger, som blev udgivet af Det Palæstinensiske Selvstyre i slutningen af 2006.

"Jeg har i sinde at kræve af premierministeren [Ehud Olmert], at han præsenterer disse forhold for Abu Mazen [selvstyre-formand Mahmoud Abbas] på deres næste møde," sagde Melchior.

På kortene i de nye palæstinensiske
skolebøger er Israel tydeligt mærket
"Palæstina".

Melchiors udtalelse i Knesset fulgte i kølvandet på en præsentation fra den israelske NGO Palestinian Media Watch, som sagde, at skolebøgerne til de palæstinensiske 12. skoleårs-elever belærte om, at had til Israel og det at søge dets udslettelse er en religiøs pligt.

Direktør for PMW Itamar Marcus fortalte undervisningskomiteen, at det var første gang, at den israelsk-palæstinensiske konflikt er blevet beskrevet i de palæstinensiske skolebøger som en religiøs, snarere end en territorial, konflikt.

"Ifølge disse bøger," fortalte Marcus Knesset-medlemmerne, "er krigen om dette land en krig om muslimsk jord og vil først afsluttes med de dødes genopstandelse." Bøgerne fortæller, at en "anerkendelse af Israel er forbudt ifølge religionen," sagde han.

Komiteens medlemmer lovede at lægge pres på de internationale donorer, især Belgien hvis bidrag får specifik omtale i skolebøgerne, for at få dem til at suspendere deres støtte, så længe denne opildnen til had fortsætter i Selvstyrets skolebøger.

Ifølge rapporten benyttes disse skolebøger, som er et produkt af den officielle undervisningsgren inden for Selvstyret, skrevet af Fatah-udnævnte embedsmænd i "Center for Udvikling af den Palæstinensiske Skolelæseplan" og udgivet af Selvstyrets ministerium for højere undervisning, tillige af skolerne i Øst-Jerusalem, som er under israelsk kontrol og derfor også modtager økonomisk støtte fra Israels undervisningsministerium.

Shlomo Alon, viceinspektør ved undervisningsministeriets pædagogiske sekretariat, fortalte lovgiverne, at ministeriet vil undersøge, hvorvidt bøgerne bliver uddelt i Øst-Jerusalems skoler, og i givet fald vil beskære midlerne til de skoler, som man erfarer benytter dem.

Ifølge Melchior tyder rapportens fund på en glidning fra "en konflikt om landområder, som kan løses ved en deling, til en eksistentiel religiøs konflikt, som ikke kan løses."

Medlem af Knesset Zeev Elkin (fra Kadima-partiet) opfordrede regeringen til at vedtage "sanktioner mod Det Palæstinensiske Selvstyre for sådanne krænkelser [af Oslo-aftalen]," som han kaldte for "mere farlige end sikkerhedsmæssige krænkelser på langt sigt." Det Palæstinensiske Selvstyre har ifølge Oslo-aftalerne pligt til at undervise sin befolkning i fred og sameksistens med Israel.

Direkte link til rapporten fra Palestinian Media Watch "Fra nationalistisk kamp til religiøs konflikt".

Kilde: Jerusalem Post


Tilbage

 

  Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.