Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Israel-Online, 18. juni 2006
DR-journalist fortsætter kampagne mod Israel

Af Dan Harder

DR-journalist Dines Boertmann bruger igen Danmarks Radios hjemmeside som platform for sin ensidige fremstilling af den israelsk-palæstinensiske konflikt. I den seneste artikel fra d. 15. juni 2006 søger han at sidestille palæstinensiske angreb på israelske civile med israelske angreb på palæetinensiske terrorister. Det gøres ved systematisk at sløre det forhold, at palæstinenserne bevidst angriber civile.

Med artiklen følger et billede af israelsk artilleri, og teksten under billedet lyder: "Duellen har stået på i ugevis. Palæstinenserne affyrer raketter, Israel svarer med 155 mm kanoner og jagerfly".

Hermed beskrives styrkeforholdet mellem de to parter. Men Boertmann udelader den anden væsentlige forskel, at palæstinenserne bevidst angriber tilfældige civile, hvor israelerne målrettet går efter de ansvarlige for terrorangrebene.

Boertmann refererer i artiklen hele otte gange til de palæstinensiske terrorangreb. Men han gør sig stor umage for at undgå at nævne, at der er tale om overlagte angreb på israelske civile. Han bruger i stedet følgende beskrivelser:

1) "raketangreb på Israel"

2) "affyringerne af de primitive Qassam-raketter"

3) "affyringerne"

4) "agressionshandlinger mod Israel"

5) "aktioner mod Israel"

6) "væbnede aktioner mod Israel"

7) "væbnede aktioner"

8) "væbnede aktioner"


Som en sidste understregning af sit ærinde, der går ud på at sidestille de to siders handlinger, beskriver Boertmann sidst i artiklen de seneste ugers palæstinensiske terrorangreb og israelske modangreb på palæstinensiske terrorister som en "stærkt optappet militær spænding".

Ved at gøre sig store anstrengelser for at skjule forskellen mellem de to parters handlinger og fremstille konflikten som en regulær militær konfrontation, søger Boertmann at forhindre at læserne på DRs hjemmeside får et retvisende billede af situationen, nemlig at Israel udkæmper en kamp mod terrorister, der næsten dagligt med fuldt overlæg sender raketter mod civile i de israelske byer og kibbutzer, der ligger nær grænsen til Gaza.


Systematisk kampagne imod Israel

Artiklen fra d. 15. juni er ikke et enkeltstående tilfælde. Så sent som dagen før havde Boertmann en artikel på dr.dk ("Hamas-rådgiver taler om 50 års våbenhvile", 14/6-06), hvori Israel kritiseres for alt muligt, herunder

1) ikke at respektere underskrevne aftaler

2) ikke at ville trække sig helt ud af de besatte områder

3) at komme med modstridende begrundelser for at ville beholde dele af Vestbredden

4) at søge at fremme interne kampe mellem palæstinenserne

5) at levere våben til Mahmoud Abbas' sikkerhedsstyrker

6) at påstå at der ikke er nogen forhandlingspartner på den palæstinensiske side

Herudover kritiseres israels premierminister Ehud Olmerts plan om en ensidig tilbagetrækning fra det meste af Vestbredden, hvorved han vil skabe en midlertidig grænse indtil en forhandlet løsning bliver mulig, ligesom Israels sikkerhedsbarriere, der består af 90% trådhegn, som vanen byder det hos Danmarks Radio, kaldes en "mur".

Den vedvarende palæstinensiske terror mod israelske civile, og den palæstinensiske ledelses støtte hertil, nævnes ikke med ét eneste ord.

Dines Boertmann rettede også tidligere på året (februar 2006) i en række artikler et sandt bombardament af ensidig, proportionsløs kritik mod Israel, herunder beskyldning om at føre en apartheid-lignende politik overfor palæstinenserne.

Læs artiklen fra 28. februar 2006: "DR-journalist sammenligner Israel med Apartheid-regimet".


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.