Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document 

 

Israel-Online, 1. august 2004
DR2: ”Zionisterne” grundlagde den globale terror

Danmarks Radio viser programserie, der fremstiller 'zionisterne' som grundlæggerne af den globale terrorisme

Af Dan Harder

Søndag d. 1. august viste Danmarks Radio det tredje afsnit af en engelskproduceret dokumentarprogramserie i fire dele, der angiveligt skal beskrive terrorismens historie. Men noget tyder på at programserien i virkeligheden tjener et ganske andet formål, nemlig at overbevise seerne om at det i virkeligheden er ”zionisterne”, der har grundlagt og fungeret som inspiration til al den terrirosme, der har hærget kloden de sidste seks årtier.

I den præsentation af serien, som kan læses på DRs hjemmeside, udnævnes den jødiske militære undergrundsgruppe, IZL, som i 1946 angreb det britiske militære hovedkvarter på Jerusalems King David Hotel, til ”grundlæggerne af en ny terror-tidsalder”.

“Deres succes gav inspiration til en bølge af vold verden over”, fortsættes det, hvorefter de “jødiske zionister” beskyldes for at være inspirationen til al efterfølgende terror verden over.

Den palæstinensiske massakre på israelske sportsfolk ved de olympiske lege i München i 1972 beskrives som en parallel til King David-bombningen, mens virkeligheden er at den palæstinensiske terror var (og stadig er) videreførslen af en arabisk strategi af massakrer på uskyldige civile israelere og jøder der går helt tilbage til 1920’erne. King David-bombningen adskiller sig markant herfra af flere årsager. Dels var det et angreb på et militært hovedkvarter, der endda blev varslet i forvejen, og dels var det et enkeltstående angreb, der oven i købet blev fordømt af lederne af det jødiske samfund i Palæstina.

Terrorister i Algeriet, der angiveligt skulle have “fulgt udviklingen i Palæstina nøje” og “havde taget ved lære af zionisternes succesrige kamp mod briterne”, valgte ifølge DRs programtekst i 1956 at starte “en lignende mediebevidst terrorkampagne”. Strategien beskrives således: “Unge kvinder, der kunne gå for at være franske, slap gennem de franske kontrolposter med bomber skjult i tasker eller badehåndklæder og efterlod dem på caféer og andre befærdede steder”.

Jamen lyder det ikke bekendt? Det er da en strategi vi udmærket kender fra Mellemøsten. Der er bare lige det, at de zionistiske jøder – eller skal vi bare kalde dem israelerne – aldrig har gjort brug af den strategi, men tværtimod gennem de sidste halvtreds år har været ofre for netop den slags terror. Ved således af fremstille ofrene som bødler når manipulationen på DRs hjemmeside uhørte højder.

Nelson Mandelas ANC skal angiveligt have ladet sig inspirere af terroren i Algeriet til at indlede en voldskampagne i 1960’ernes Sydafrika. Det skal israelerne altså også have skyld for, ligesom de vestreorienterede terrorgrupper der hærgede Europa i halvfjerdserne sammenlignes med “Menachem Begin og hans terrorister”.

Programseriens tredje afsnit indeholder en beskrivelse af den første kvindelige selvmordsbomber i ”den anden intifada”, den snart fire år lange palæstinensiske terrorkrig mod Israel, hvor selvmordsbomber har været det dominerende våben. I stedet for at forklare hvordan kvinden, som led i en organiseret palæstinensisk strategi, var blevet hjernevasket til at ofre sit liv sammen med uskyldige israelske civile, sammenligner programmet hende med Baruch Goldstein, en sindsyg israeler, der i 1994 gik løs på en gruppe bedende palæstinensere med en maskinpistol.

Goldstein dræbte 29 mennesker, hvorefter han selv blev skudt af sikkerhedsstyrker. Han begik en massakre, en utilgivelig handling, men han handlede på egen hånd, og hans forbrydelse var en enkeltstående handling, der ikke er udtryk for en generel tendens i det israelske samfund. I skarp kontrast hertil har den systematiske kampagne af massakrer på israelske civile solid base i det palæstinensiske samfund, inklusiv moralsk og økonomisk støtte fra Yasser Arafat og hans parti, Fatah.

Speakeren afslutter det tredje afsnit med at konkludere at det ikke vil være muligt at udrydde den globale islamiske terror, før ”krigen mellem jøder og muslimer” (man må antage at der refereres til den israelsk-palæstinensiske konflikt) bliver løst. Dette udsagn er, ud over at være særdeles diskutabelt, et politisk synspunkt, der på ingen måde hører hjemme i en dokumentarudsendelse.

Men udsendelsen kan da heller ikke beskrives som dokumentation. Her er simpelthen tale om DRs visning af endnu ét af en tilsyneladende endeløs række af engelskproducerede programmer med anti-israelsk propaganda, en dybt manipuleret udlægning af historien, designet til endnu en gang at skyde skylden for verdens ulykke på Israel og jøderne.


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.