Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politiken, 8. maj 2004
Til lykke, Lund. Du er antisemit!

Af Bent Melchior, tidl. overrabbiner

Torben Lundmed den imponerende titel af gruppeformand for de danske socialdemokrater i Europaparlamentet, ja, han er formand for dem alle sammen, vil gerne stille sig i heltepositur, hvis nogen vil kalde ham antisemit (Pol. 3.5).

Da jeg er opdraget til næstekærlighed, så skal Lund ikke have fremsat sit ønske forgæves. Derfor, Lund, får du titlen antisemit med ret til at bære samme, og du er blevet nærmeste kollega til Hansen fra Greve, der også praler med at være racist. Til lykke!

Nu er det trods alt kun rimelige ønsker, jeg vil opfylde, og derfor skal man ikke undervurdere, at Lund har gjort sig fortjent til udnævnelsen. I sit indlæg her i bladet omtaler Lund de jødiske samfund, 'der råber, hver gang der rejses kritik'.

Ikke nogle medlemmer af jødiske samfund, ikke nogle jødiske samfund, men slet og ret de jødiske samfund. Dem alle sammen i hele verden. Se, det er ikke kritik af staten Israel. Det er en generalisering af jøder, der vil noget. Det er antisemitisme, så det basker.

Lund vil belære os om demokrati og har den forenklede opfattelse, at det er noget, der alene har at gøre med en valgdag. Han ved ikke, at demokrati er et samspil mellem folkevalgte og folket, oppositionen, medierne, der følger vågent med og ikke er bange for at kritisere. Og der er Israel et fornemt eksempel selv i en krigslignende situation.


Lund mener ikke, at man skal være professor i psykologi for at forstå, »at Sharon og hans daglige ugerninger hos mange kan skabe grobund for en ny stærk antisemitisme«. Selvfølgelig! Som klassisk antisemit må Lund mene, at jøderne ikke bare er generelt skyldige, men frem for alt er de skyldige i andres antisemitisme.

Har vi ikke hørt lignende i nyere tids historie? Hvis en jødisk statsminister efter Torben Lunds opfattelse begår ugerninger, så må man stærkt vende sig mod alle jøder. Se, det er antisemitisme, så det basker.

George W. Bush, der i Lunds øjne er partner i Sharons 'svinestreg', giver tilsyneladende ikke anledning til en antikristen reaktion, skønt Bush er kristen. Hvad med Slobodan Milosevic? Var han ikke også kristen? Hvis muslimske statsledere begår folkemord som f.eks. i Sudan, hvor titusindvis af kristne er blevet slagtet, skal vi så svare med islamofobi, antimuslimsk holdning? Her er Lund tavs. Det er noget andet med en jødisk statsleder.

Jeg har aldrig været en beundrer af Ariel Sharons politik. Den holdning har jeg fremført uden at være talsmand for det jødiske samfund, for Københavns Kommune, for det danske samfund eller for en hvilken som helst anden gruppe, man vil placere mig i.

Jeg er, som andre borgere og katte i dette land, min egen. I modsætning til Lund baserer jeg min kritik af Sharon på saglige argumenter og ikke på at dæmonisere personen.

Lunds værste svinestreg - for nu at blive i hans sprogbrug - er dog, at han besudler vore frihedskæmpere og modstandsfolk ved at ligestille dem med de palæstinensiske selvmordsbombere. Jeg skriver dette indlæg 4.5. på vej ud til Mindelunden, og jeg kan bevidne, at ingen af vore faldne gik ind i kampen for at opnå en martyrglorie med 70 jomfruer som frynsegode.

Ingen af vore frihedskæmpere angreb mål med det ene formål at dræbe flest mulige uskyldige. De forsøgte tværtimod helt at undgå at dræbe, endog tyske soldater, så længe de kunne ramme militære mål og derved begrænse de ulykker, som den tyske værnemagt kunne forårsage.

Et resultat af Lunds nyerhvervede titel som antisemit burde være, at EU lægger fløjlshandsken og indfører boykot af medlemmer, der optræder racistisk, så at de mange fordømmelser af antisemitisme ikke forbliver værdiløse.


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.